Ingrediënten voor de New York Cheesecake:
– 100 gram roomboter (ongezouten)
– 1 eetlepel vanille extract
– 200 gram koekjes naar keuze (bijv bastogne of digestive
– 100 gram witte (of donkere) chocolade
– 600 gram MonChou
– 3 eieren
– 175 gram basterdsuiker
– klein bakje crème fraîche (125 gram)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 120 graden en bekleed een springvorm met bakpapier.
Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of met een deegroller.
Doe de boter in een pan en laat het smelten maar kijk uit dat het niet te heet word. Als de boter is gesmolten voeg je de koekkruimels toe en roer je het geheel goed door. Hierna doe je het mengsel in de springvorm en verdeel je het over de bodem. Druk het geheel goed aan en laat het even een paar minuten in de koelkast hard worden.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Pak een ruime kom en doe hier de MonChou, eieren, suiker, crème fraiche en de vanille extract in en meng het geheel met een mixer tot een egale massa. Meng op het laatst de gesmolten chocolade nog even mee.
Doe het mengsel in de springvorm en bak het ongeveer 90 minuten iets onder het midden van de oven af op 120 graden.
Na het bakken laat je de taart afkoelen in een open oven en eenmaal koud bewaar je de koelkast eerst nog een paar uur in de koelkast. TIP: De taart is de volgende dag het lekkers nadat hij een nacht in de koelkast heeft gelegen.
Eet smakelijk!
5 Comments
-
-
Oooooh die ga ik met Yuri zijn verjaardag maken! Mmmmm!
-
-
??
-
-
-
-
-
Ik ga hem dit weekend maken!! Laat je weten hoe hij was.
-
-
Ja leuk!
-
-
-
Anne-Wil
Dit klinkt echt zoooo lekker :O