Maar toen ik het vandaag aan hem vroeg zei hij dat hij wel iets van een gehakttaart lustte. Ik vind alleen gehakt erg saai dus ik heb er maar een broccoli gehakttaart van gemaakt. En hij was gelukkig erg lekker.
Ik maak regelmatig (vaak in de winter) hartige taarten, het is simpel en snel klaar. En terwijl de boel lekker in de oven aan het pruttelen is kan ik lekker alvast de keuken opruimen.
Hieronder lees je hoe je de taart kan maken.
Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
1 broccoli
1 pakje bladerdeeg
4 eieren
Een handje rozijnen
Geraspte kaas
Een scheutje melk
1 grote ui
3 teentjes knoflook
Peper, zout en kruiden naar smaak. (Ik gebruik pittige kerriekruiden)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Broccoli in kleine roosjes snijden en ongeveer 5 minuten kort koken. Afgieten en apart leggen.
Ui en knoflook snipperen.
Deze bak je in een pan kort aan en daarna kan het gehakt erbij. Rul het gehakt tot het gaar is. Ik doe er dan nog wat peper en zout bij.
Ondertussen klop je de eieren in een kom en hier doe je een scheutje melk bij met peper, zout en de kruiden.
Als het gehakt klaar is schep je er een flinke hand geraspte kaas doorheen en ook de rozijnen.
Hierna bekleed je een ingevette taartvorm met bladerdeeg en prik je gaatjes in de bodem. Ik strooi er dan altijd nog wat paneermeel op voordat ik de vulling erin doe.
Schep hierna eerst het gehakt mengsel in de taartvorm. Daarop strooi ik nog wat kaas en dan verdeel ik de broccoli erbovenop.
Als laatste schenk je het eimengsel er overheen. Ik vouw dan altijd de bladerdeeg randjes naar binnen. Dit vind ik wel mooi staan als het gebakken is en ik vind het ook zonde om eraf te halen.
Nu kan de taart ongeveer 40 minuten de oven in. Hou de taart wel in de gaten die laatste minuten want niet elke oven is het zelfde.
En daarna… eet smakelijk!
Veel liefs,
Monica xxx