Tijd voor een leuke nieuwe Tag. Omdat ik ook regelmatig recepten deel op mijn blog leek het mij wel leuk om een food Tag in te vullen. Deze Tag is bedacht door Pauline van Paulines keuken. Ik volg niet veel foodblogs maar die van Pauline vind ik zelf altijd wel erg leuk. Laten we snel kijken naar de vragen en mijn antwoorden. Neem de Tag ook vooral over als je hem leuk vind.
Hoe drink je je koffie?
Normaal altijd met 2 zoetjes en melkpoeder maar ik drink ook heel graag cappuccino of andere lekker koffiespecialiteiten.
Wat is je favoriete ontbijt?
Ik ontbijt altijd met wat yoghurt en muesli of cornflakes maar een uitgebreid ontbijtje na een hotelovernachting kan ik ook altijd erg waarderen.
Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Een lekker broodje carpaccio, of vleeswaren met avocado of iets met salami en mozzarella. Hmmm!
Soep of salade?
Ik ben normaal meer van de salades al kan ik (sinds kort) in de winter een verse kop soep ook wel waarderen
Wat is je favoriete kookboek?
Heb ik niet. Ik zoek altijd iets online op als ik wat wil weten.
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer hartig. Sorry, maar ik kan echt niet leven zonder chocolade en taart.
Welke keuken (land) is je favoriet?
De Aziatische keuken. Of het nou Chinees, Vietnamees of Thais is.. Ik ben noodle-verslaafd.
Wat is je favoriete foodfilm?
Chef vond ik erg leuk en ik kan No Reservations echt elke keer op tv weer opnieuw kijken.
Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Chocolade in wat voor vorm dan ook.
Wie is je grootste inspiratiebron?
Nigella Lawson. Een mooie vrouw met curves die van lekker eten houd en ook alles eet. Ik kan echt de hele dag naar haar programma’s kijken. Ik hou er zo van hoe zij van eten houd.
Thuis koken of uit eten gaan?
Ik hou heel erg van koken en door mijn angst en smetvrees durf ik de laatste tijd niet altijd meer buiten de deur te eten. Voorheen vond ik uit eten gaan altijd erg fijn en gezellig.
High end of Low profile?
High end vind ik altijd wel echt een ervaring maar ik hou ook erg van simpel streetfood.
Wat is je lievelingsrestaurant?
Ik kan heel erg genieten bij Ratatouille in Harderwijk maar Dimsummen in Amsterdam, daar zeg ik nooit nee tegen.
Boodschappen doe ik bij…
De Appie en ook op de markt.
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Kreeft en coquilles. Ik hou heel erg van seafood. Of een goeie red velvet daar kan je mij ook voor wakker maken.
Wat is je favo cocktail?
Ik drink bijna nooit maar heb ooit eens een heerlijke Strawberry cheesecake cocktail gedronken en die was zo lekker dat ik hem nooit zal vergeten.
Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Sorry, George doet mij helemaal niks maar Hester lijkt mij zo gaaf! Ben ook echt een trouwe kijker van Masterchef Australië/Nieuw Zeeland waar hij regelmatig een gast is.
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Kruiden, sojasaus en ketjap. En ik kan niet meer zonder Srirachasaus (=life).
Mijn favo snack is…
Ik kan los gaan op van die pikante gepofte rijst dingetjes en anders iets met chocolade. Het is wel moeilijk kiezen want ik vind zoveel lekker.
Wat zit er op jouw pizza?
Van alles zolang er ook maar veel kaas op zit al moet ik zeggen dat ik niet heel warm word van pizza.
Wat lust je echt niet?
Een hap verse gember vind ik echt vies (al gebruik ik het wel in gerechten) en van komijn ga ik echt kokhalzen.
Mijn favoriete foodblog is…
Pauline d’r blog natuurlijk en ik kijk ook vaak naar de filmpjes van Seonkyoung Longest.
Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Kikkerbillen en gebakken sprinkhaan
Wat staat er op je food bucket list?
Dat zijn dan vooral luxe restaurants zoals Yamazato in het Okura hotel of weer een keer naar de Librije.
Ik kan niet leven zonder…
(ijs)Koffie, taart, chocolade, noodles en seafood.