Ben d’r weer jongens en ik dacht laat ik maar eens beginnen met iets lekkers, namelijk gesmoorde kip op z’n Antilliaans. Dit recept van Galina Di Smoor is simpel en erg lekker. Aangezien ik zelf niet Antilliaans ben geef ik er wel een beetje mijn eigen draai aan maar dat maakt de kip niet minder mals. Wil jij ook een lekker kippetje eten dat zo van het bot afvalt, lees dan snel verder….
Galina Di Smoor
Omdat mijn vriend van Antilliaanse komaf is vind ik het erg leuk om hem af en toe eens met een lekker Caribisch gerecht te verrassen. Ik had zelf zin in lekker zacht gesmoord vlees en daarom besloot ik weer eens Galina Di Smoor te maken. Een heerlijk zacht kipgerecht met oa kappertjes en gedroogde pruimen. Omdat dit gerecht bij ons altijd wel erg populair is deel ik vandaag met jullie mijn recept. Ondanks dat het een erg makkelijk gerecht is moet je wel even wat spulletjes in huis halen.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 kippendijtjes en 6 kippenpootjes
– 2 tomaten
– 1 rode paprika
– 2 flinke uien
– 2 tenen knoflook
– 2 bouillon blokjes
– Een handje gedroogde pruimen
– Een eetlepel kappertjes
– Een handje zwarte olijven
– een paar takjes selderij
– 350 ml water
Voor de marinade:
– een halve theelepel gemberpoeder
– Chili of peper voor een beetje pit naar wens
– 50 ml soja saus
– een halve theelepel knoflookpoeder
– een theelepel paprikapoeder
– een kwart theelepel zwarte peper
– een kwart theelepel komijn
– een halve geraspte nootmuskaatbolletje
Bereidingswijze:
Als voorbereiding doe je alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Even goed roeren en dan kan de kip erbij. Laat dit voor een optimale smaak een aantal uur afgedekt in de koelkast intrekken. Ik doe dit het liefst vroeg in de ochtend al.
Doe de 350 ml water in een pannetje en los hierin de bouillonblokjes op.
Snijd de paprika, tomaten en uien in blokjes en pers de knoflook fijn.
Verhit een flinke klont boter in een diepe pan en bak hierin de uien en de paprika glazig. Voeg daarna de knoflook toe en bak het even 2 minuurtjes mee. Hierna kan je de tomaten toevoegen en roer je het geheel even goed door.
Voeg dan de kappertjes, de pruimen en de olijven toe.
Hierna kan je de kip toevoegen en roer je het geheel even goed door.
Doe de fijn gesneden selderij in de pan en voeg als laatste het water toe met de opgeloste bouillonblokjes.
Deksel op de pan en laat het geheel ongeveer een uur sudderen op laag vuur.
Tussendoor nog even een keer roeren en na een uur heb je super malse kip. Heerlijk voor bij de rijst.
Eet smakelijk!
2 Comments
-
-
Hoi Monica,
Ziet er fantastisch uit! (mooie foto,s)
Het water loopt me al in de mond ?
-
P.laagland
Het ziet er erg smakelijk uit en het zal ook wel lekker smaken.