Pad see-ew (Thai Stir Fried Noodles)
Zoals ik al zei zijn deze noodles niet de standaard die je in de supermarkt ziet liggen. Het zijn namelijk verse import noodles en daarom zijn ze niet makkelijk verkrijgbaar. Het is zacht en gemaakt van rijst en vaak moet je ze zelf nog op maat snijden en de vellen voor het bakken uit elkaar trekken. Even een werkje maar dan heb je ook wat speciaals.
Vandaag maak ik de Pad see-ew met ingredienten die ik al in huis had liggen. Ik gebruik dus niet helemaal het originele recept maar ik roei een beetje met de riem die ik heb. Normaal gesproken doe je er Chinese broccoli bij maar die had ik niet in huis en voor een beetje bite heb ik er maar een ui aan toegevoegd.
Wat heb je allemaal nodig voor Pad see-ew?
-Verse rijst noodles
-Vlees (bijv kip of rundvlees) of garnalen
-Groente (Chinese broccoli maar in dit geval een ui)
-2 Eieren
-Oestersaus
-Sojasaus
-Ketjap manis
-Peper, zout, knoflook (poeder) en suiker
Bereidingswijze
Doe de sausen (oester, soja en ketjap) in een kommetje en gebruik van alles 3 eetlepels.
Snij de rijsnoedels op maat en trek ze uit elkaar.
Bak het vlees of de garnalen en leg even apart.
Roerbak de eieren en de uien (ik doe dit bij elkaar in 1 pan) en leg even apart.
Laat de pan goed heet worden met olie en doe de noodles erbij. Hierna doe je de gemengde sausen erbij en bak je de noodles. Doe voor extra smaak de kruiden erbij. Peper, zout en knoflookpoeder naar wens en om het gerecht iets zoeter te maken doe je er nog een eetlepel suiker bij.
Hierna voeg je het vlees/garnalen en de eieren toe en laat je het geheel nog kort samen bakken.
Zo heb je binnen een paar minuten een heerlijk noodle gerecht op tafel. Simpel en lekker. Hebben jullie dit gerecht al wel eens gegeten?
Valerie
Ziet er super lekker uit!!!! ?