Het gerecht heet Pad Thai en het is een erg populair gerecht in Thailand. Ook bij ieder Thais restaurant in Nederland zal je dit gerecht op de kaart vinden. Het zijn gebakken noedels met een saus waar oa tamarinde in zit maar ik heb voor vandaag gekozen voor een wokpasta van Kumar. Ik ken het merk niet en ben eigenlijk ook geen fan van kant en klare wokpasta’s maar ik zag dit bij de Appie en was toch benieuwd. Ik wil altijd alles wel uitproberen.
Dit gerecht is snel te maken en meestal doe ik er garnalen in. Omdat ik deze nu niet in huis had heb ik gekozen voor Pad Thai Kai (kip). Onderstaand recept is voldoende voor 3 personen.
Ingrediënten:
Rijstnoedels
3 kippendijtjes
2 eieren
1 ui
Knoflook
Ongezouten pinda’s
1 limoen
Taugé
Om te beginnen hak je een paar teentjes knoflook fijn en snijd je de ui in stukjes.
De kippendijtjes ook in kleine gelijke reepjes snijden.
Was de taugé en haal (als dat je voorkeur heeft) het onderste stukje eraf.
Maak de pinda’s fijn. Ik doe altijd een flinke hand vol in een stevig zakje en ga er dan flink op slaan met de onderkant van een pan. (Heerlijk even ongegeneerd meppen)
De noedels moeten altijd even weken in heet water. Lees hiervoor de instructies op het pakje.
Zo alles staat nu klaar, tijd om lekker te bakken.
Ik begin met het bakken van de knoflook en als dit begint te bruinen doe ik de ui erbij. Hierna kan de kip erbij en dit bak je gaar. Ik doe op de kip nog wat peper en zout terwijl het in de pan zit.
Als de kip gaar is schuif je het (in de pan) een beetje aan de kant en doe je aan de lege kant 2 eieren. Deze bak ik terwijl ik roer. Roerei dus. Als de ei gaar is hussel ik alles door elkaar. (De ei en de kip dus)
Hierna kan je de noedels toevoegen (die je hiervoor hebt koudgespoelt en gezeefd) en ook de kuidenpasta. Dit alles bak je een paar minuten op hoog vuur.
In principe is de Pad Thai dan klaar maar ik moet eerlijk zeggen dat toen ik de wokpasta open maakte, ik het niet echt super lekker vond ruiken ? Hierdoor heb ik ervoor gekozen om maar een klein beetje te gebruiken en de rest zelf op smaak te maken. Ik heb uiteindelijk maar 1 eetlepel van de wok pasta gebruikt om wel de tamarinde smaak er een beetje in te hebben.
Ik heb het volgende extra gebruikt voor de smaak:
1 eetlepel bruine suiker
Een scheutje donkere soja saus
Een scheut ketjap
Een scheutje Thaise vissaus
Het is gewoon erg belangrijk om tijdens het koken ook te proeven en ik doe eigenlijk alles ook op gevoel. Bovenstaande sauzen gebruik ik vaak en op een gegeven moment weet je wel hoeveel je van iets nodig hebt.
Bak de Pad Thai niet te lang door anders worden de noedels te papperig. Als je klaar bent haal je de pan van het vuur en besprenkel je de noedels rijkelijk met de gemalen pinda’s en de taugé.
Als je de Pad Thai serveert doe je er een partje limoen bij zodat je dat voor het eten lekker er overheen kan doen.
Hmmmm, ik hoop dat jullie het ook lekker vinden … ik eet in ieder geval smakelijk ?
Petra
Ziet er heel lekker uit! Wil ik ook een keer proberen. Thanks voor de inspiratie!