Vanavond ga ik de saus gebruiken op glasnoodles. Ik heb gewerkt vandaag en dus vind ik het wel fijn om een makkelijke en snelle maaltijd te maken. Onderstaande gerecht is met een half uurtje klaar.
Ingrediënten voor 2 personen:
100 Gram glasnoodles
Grote garnalen gepeld
1 Halve ui
2 Eieren
2 Teentjes knoflook
2 Lente uitjes
Taugé
Stir fry noodlesaus
Vissaus
Bereidingswijze:
Snijd de ui en knoflook fijn en de lente ui in kleine ringen. Was de taugé en leg alles even apart.
Laat de glasnoodles 3 minuten weken in een bak met gekookt water, daarna giet je het af met koud water en laat je het goed uitlekken.
Bak in een wok pan als eerste de eieren. Roer dit goed door zodat het roerei word. Als de ei gaar is haal je het eruit en hou je het apart op een bord.
Dan verhit je wat olie in de pan en bak je de knoflook. Hierna doe je de garnalen erbij. Als deze bijna gaar zijn doe ik de ui erbij en een beetje lente ui.
Nu de garnalen gaar zijn doe je de glasnoodles erbij en giet je er een paar eetlepels van de noodle saus op. Goed alles roerbakken. Glasnoodles zijn erg snel klaar en je moet dit dus kort roerbakken anders word het te papperig.
Ik doe er zelf dan nog een theelepel suiker bij en een scheutje vissaus. Je moet een beetje spelen met de hoeveelheid. Het mag niet te zoet en ook niet te zout worden. Proef tussendoor een beetje zodat het zoet en het zout elkaar goed aanvult.
Doe de roerei weer terug in de pan en schep nog even om. Als laatste doe je nog wat van de lente ui eroverheen en ook de taugé.
Super stom, ik heb helaas nu geen taugé gebruikt. Ik had het schoongemaakt maar was het daarna totaal vergeten in de koelkast. Normaal zou ik dus wel taugé in dit gerecht doen voor de “bite”.
Ik vond het gerecht erg lekker en de saus was dus goed. Het is een makkelijke kant en klare saus en op zich niet moeilijk om zelf te creëren als je de juiste ingrediënten in huis hebt. Het bestaat namelijk vooral uit ketjap en sojasaus. Maar wil je even snel een noodle gerecht in elkaar flansen dan is deze saus erg makkelijk en lekker. Te koop bij de toko dus!
Tips:
Ik heb altijd garnalen in de diepvries liggen en deze doe ik dan in een bak met koud water om te ontdooien. Dit duurt maar een kwartier en dan zijn ze al zacht.
Ik heb nu voor dit gerecht 18 garnalen ontdooit maar je moet natuurlijk zelf inschatten hoeveel garnalen je wilt hebben.
Veel liefs,
Monica xxx