Parelcouscous, een keer wat anders.
Couscous is in Noord Afrika en het Midden-Oosten wat voor ons de aardappelen zijn. Onmisbaar in de keuken dus. Gelukkig zijn wij Nederlanders dol op proeven en uitproberen en is nu sinds een tijdje behalve de gewone couscous ook parelcouscous te koop bij de meeste supermarkten. Parelcouscous is net als gewone couscous gemaakt van durum tarwe alleen is de structuur heel anders. Het is grover en de bite heeft wat meer weg van pasta. Het is op vele manieren te combineren en vandaar deel ik met jullie 2 snelle en makkelijke recepten die ik zelf erg lekker vind.
Om te beginnen kook je de couscous zoals op de verpakking staat vermeld. Het fijne van deze 2 recepten is, dat het super makkelijk en snel klaar te maken is. Je kan alle andere ingrediënten snijden en klaarleggen terwijl de couscous kookt. Hierna is het een kwestie van afgieten en alle ingrediënten te mengen. Kind kan de was doen. Ik ga de beschrijving van de recepten hieronder ook niet moeilijker maken dan het is. Parelcouscous is zowel warm als koud te eten dus het is net waar je voorkeur naar uit gaat. Onderstaande 2 recepten eet ik zelf koud en het liefst ook pas de 2e dag. Dan zijn alle smaken namelijk lekker in de couscous getrokken en dat vind ik het lekkerst.
Recept 1: Parelcouscous met gerookte kip, mango, cashewnoten en witte kaasblokjes.
Ingrediënten: Parelcouscous, cherry tomaten, mais, gerookte kip, mango, witte kaasblokjes (feta) in pot met olie, lente uitjes, ongezouten cashewnoten en mayonaise.
Terwijl de couscous kookt snijd je de kip, mango, lente uitjes en tomaten in de gewenste maat. Als de couscous klaar is giet je het af en meng je het met de kip, tomaten, lente uitjes, mais en kaasblokjes. Ik spoel zelf de couscous helemaal koud omdat ik dat het lekkers vind. Als laatste maak ik het op smaak met een klein beetje mayonaise en olie wat uit de pot met kaasblokjes komt. Olijfolie kan natuurlijk ook. Maak het gerecht af met mooie plakjes mango en besprenkel het met een klein handje verkruimelde cashewnoten. Maak de cashewnoten niet te fijn want dit zorgt voor een lekkere stevige bite.
Recept 2: Parelcouscous met tonijn, ei en appel.
Ingrediënten: Parelcouscous, appel, gekookt ei, mais, ui, tonijn, peper, zout en mayonaise.
Terwijl de couscous kookt snijd je een halve ui, een appel en een gekookt ei in de gewenste maat. Als de couscous afgegoten en koud is meng je alle ingrediënten in een grote kom. Om het gerecht op smaak te maken doe ik er wat peper en zout bij, soms ook wat citroensap en ook een beetje mayonaise.
Eet Smakelijk! Zoals ik al zei 2 simpele en super snelle gerechten wat ook nog eens redelijk gezond is. Je kan er natuurlijk zoveel of zo weinig mayonaise in doen als je zelf wilt. Ik kies zelf altijd voor een light variant omdat ik deze ook wat frisser vind voor dit soort gerechtjes.
Eten jullie wel eens (parel)couscous?
Ik zou het echt super leuk vinden als jullie mij zouden willen volgen op Bloglovin’ en op instagram om op de hoogte te blijven van mijn blog.
Petra
Ziet er heel lekker uit, geeft me weer inspiratie ??