Ik ga Thaise kip cashew maken. Een van de favoriete maaltjes van mijn vriend en ik vind het zelf ook erg lekker. Toen we in Thailand waren heeft mijn vriend het bijna elke dag besteld haha…Ik vind het zelf het lekkerst met veel groente erin al is dat niet helemaal op z’n Thais geloof ik. Normaal zou ik ook babymais erin doen maar gek genoeg kon ik dat vandaag bij 2 supermarkten niet vinden. Wel gewone mais van 6 verschillende merken maar geen hele babymais, vreemd……. Ik vraag me af waarom want ik vind het zelf erg lekker.
Ingrediënten voor 2 personen:
Rijst
Kip 4 dijtjes
2 rode uien
3 tenen knoflook
1 rode paprika
Cashewnoten ongezouten
2 stengels lente ui
Doe voor de saus het onderstaande in een kommetje:
Sojasaus 1 eetlepel
Vissaus (nam plaa) 1 eetlepel
Ketjab 2 eetlepels
Bruine suiker 1 eetlepel
Oestersaus 1 eetlepel
Water 1 a 2 eetlepels
Bereidingswijze:
Kook de rijst zoals de verpakking aangeeft (of zoals je zelf gewend bent).
Snijd de kip in smalle reepjes en strooi daar een beetje peper en zout op.
Snijd de ui in halve ringen, de paprika en de lente ui grof en hak de knoflook fijn.
Bak als eerste in een wok of hapjespan de knoflook. Als deze een beetje beginnen te kleuren kan je de kip erbij doen en bak je deze gaar.
Als de kip gaar is doe je de ui en de paprika erbij en schep je het om. Doe dan het sausmengsel erbij en bak het even mee. Niet te lang want anders word de groente slap en het is juist lekker om die bite erin te houden.
Strooi als laatste de cashewnoten en de lente ui eroverheen en serveer het met rijst.
Kip cashew is een lekkere en snelle maaltijd, echt iets voor op een werkdag want je hebt voor je het weet een gezonde maaltijd klaar.
Kin Khao (eet smakelijk)