In een oudere post van mij (sweet chilli kip met puree) liet ik al zien hoe we regelmatig onze kip eten en vandaag maak ik daar ook een variant op maar dan lekker met sugarsnaps en rijst.
Onderstaand recept is ruim voldoende voor twee personen.
Ingrediënten:
Rijst
5 kippendijtjes
200 gram sugarsnaps
1 grote rode ui
3 teentje knoflook
Ketjap manis
Zoete chilli saus
Peper, zout en pikante kip kruiden
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de verpakking. Ik gebruik zelf altijd thaise rijst en kook dit in een rijstkoker maar het kan natuurlijk ook gewoon in een pannetje.
Snijd een grote ui in halve ringen en leg even apart.
Snijd de kip in kleine gelijke stukjes.
Doe in een kom 3 gesnipperde teentjes knoflook. Doe hier peper, zout en en wat kip kruiden bij en giet hier ongeveer 4 eetlepels ketjap bij. Doe de kip hierbij en meng het goed.
Was de sugarsnaps en haal de eindjes eraf en eventueel de draadjes.
Kook hierna de sugarsnaps voor ongeveer 4 minuten en giet ze af.
Bak de kip.
Als de kip gaar is doe je de sugarsnaps en de ui erbij. Giet hier een flinke scheut zoete chillisaus bij en bak alles nog 2 op hoog vuur minuten mee.
En klaar is kees. Simpel maar erg lekker en snel klaar. Eet smakelijk!
Veel liefs,
Monica xxx