Ik heb een tijdje geleden een pakje cake gekocht van Dr Oetker om samen met mijn zoontje te bakken. Het heet verwen brownies van Dr Oetker. Gezellig samen bakken…Ik heb alleen zo’n kind dat in de winkel heel graag iets wilt hebben maar eenmaal thuis alles aan z’n moeder overlaat.
“Nee mama ik heb geen zin, ga jij maar bakken maar ik wil wel proeven hoor” Zucht oké… voor het gezellig koekjes en taartjes bakken had ik denk ik toch een dochter moeten hebben. Niet dat ik die van mij ooit in zou willen ruilen hoor.
Maar goed het is zondag en manlief is aan het werk. Verveel me een beetje dus ik ga maar lekker cake bakken. Deze pakjes van Dr. Oetker zijn gelukkig erg simpel en snel klaar. Ik ben zelf ook wel erg benieuwd of het lekker is want ik heb deze nog niet eerder geprobeerd.
Ik volg gewoon precies de aanwijzingen op het pakje. Dat is super simpel want je moet alleen de mix, water en boter mixen en dat dan twee keer. 1 mix voor de witte cakemix en 1 voor de chocolade mix.
Daarna vet ik mijn bakblik in. Er zit in het doosje wel een bakvorm maar ik vind mijn eigen bakvorm wat fijner.
Het leek mij wel lekker om iets toe te voegen en ik heb bedacht om een laagje meringue op de cake te doen.
Meringue maak je door eiwit te kloppen en daar wat suiker aan toe te voegen. Heel simpel maar je moet het wel goed in de gaten houden en niet te lang door kloppen. Ik heb 2 eiwitten gebruikt en ongeveer 100 gram suiker.
Normaal moet je meringue op lage temperatuur voor iets van anderhalf uur in de oven bakken maar ik was gewoon benieuwd wat er zou gebeuren als je het bovenop de cake zou doen en dan 40 minuten op 180 graden zou bakken. Ik hoop op een soort sticky laagje. Mocht het mislukken dan haal ik toch gewoon de bovenkant eraf ?
Mijn verwen brownies zijn gelukt. En best lekker moet ik zeggen. Alleen is de meringue helemaal ingezakt tijdens het bakken helaas. Hierdoor is het zo goed als verdwenen. In de oven zag het er nog wel goed uit.Je proeft nog wel een klein plaklaagje aan de bovenkant en dat is wel lekker.
Het is een lekkere “natte” cake en daar hou ik wel van. De smaak is goed. Het is niet echt chocolade zoals wanneer ik zelf brownies maak maar het is zeker wel te eten. Het heeft ook niet lang geduurd of mijn zoontje en ik hadden alles op.
Mijn voorkeur heeft toch echte zelfgemaakte brownies maar dit is wel een aanrader als je snel iets lekkers wilt bakken zonder zelf teveel te moeten doen.
Veel liefs,
Monica xxx