13 Comments

 1. Die jongen was een vriend van mijn dochter..
  Het is gruwelijk wat er is gebeurd en ik vind het zo erg dat hij niet wist dat er ook andere manieren zijn om hier uit te komen.
  Waar ik echter kots ziek van word, is dat de familie nu zo groots uithaalt naar media, met het vingertje wijst naar de school (die ook echt wel heel dramatisch is) en naar leeftijdsgenootjes die hier schuld aan hebben, terwijl zij hun eigen zoon/broer zelf ook niet accepteerde zoals hij was (homo) !!
  Het ware verhaal komt (nog) niet naar buiten, wat die arme knul van alle kanten allemaal ter verduren kreeg..
  Triest 🙁

  • Er zit ook vast meer achter daar twijfel ik niet aan. Het is gewoon triest dat kinderen soms geen uitweg meer zien en voor het uiterste kiezen. Ik vind alleen wel dat school wat meer hun ogen moet openen in het algemeen. De kinderen vallen een groot deel van de dag onder hun verantwoordelijkheid. Daarmee geef ik niet de school of de eventuele pesters de schuld van dit drama. Het had gewoon niet mogen gebeuren in z’n algemeen. Heel triest.

   • Die school had al niet zo´n bijzonder goede naam.. :/
    Die mogen ze idd wel eens gaan onderzoeken!
    Het blijft zonde dat zo´n jongen niet de hulp kreeg die hij nodig had..zeker omdat hij al een keer een poging gedaan had 🙁

 2. Heel erg goed geschreven ! Ik zit momenteel in het secundair onderwijs en in de basisschool werd ik heel hard gepest . Echt een verschrikkelijke tijd ! Het ergste is dat het op zoveel dingen invloed heeft . Opeens had ik geen eetlust meer en net zoals jij had ik ook buikpijn en dat was niet alles : mijn cijfers op school zakten helemaal omlaag omdat ik geen concentratie meer had .Dit mag nooit gebeuren en toch gebeurt het elke dag opnieuw 🙁
  Die jongen had een prachtig leven kunnen hebben … Misschien had hij dromen die hij ooit wou waarmaken …Triest

 3. Wauw, prachtig geschreven en de boodschap is heel helder. Zelf ben ik student aan de Pabo en ben me aan het verdiepen in het onderwerp pesten en hoe ermee om te gaan. Ik hoop dat ik zoiets nooit hoef mee te maken.

 4. Ik schrok ook van het nieuws, hoewel ik me bewust van het feit dat dit helaas veel vaker gebeurd. Ik ben vroeger ook gepest, en helaas ondervind ik hier nog steeds hinder van. Mijn zelfbeeld is nog steeds niet top. Ik denk ook dat men niet de ernst hiervan inziet.

  • Wat vervelend om te lezen. Ik snap precies wat je bedoelt. Je bent toch een beetje beschadigd. Ondanks dat ik best wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken weet ik wel van mijzelf dat ik een sterkte vrouw ben, ik hoop dat jij dat ook hebt. XX

  • Ja kinderen hebben niet snel door hoeveel schade het kan aanrichten. Daar hebben ze toch onze hulp bij nodig. Of het nou om de pestkop gaat of om het kind dat gepest word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.