23 Comments

 1. Super beslissing! Dat wil ik ook of 4/5 de althans. Ik heb veel stress van mijn werk. Helaas zal ik moeten wachten tot we een huis gekocht hebben en als mijn vriend nog denkt dat die dag dient om het hele huishouden te doen, kan ik evengoed blijven werken en er de centen voor krijgen. (Strenge vriend ivm minder werken…) Geniet van de tijd voor jezelf!

 2. jasmijntea

  Hele goeie keus Moo, kiezen voor jezelf betekent ook voor jezelf opkomen. Je bent absoluut geen pussywack, je doet al meer dan genoeg, alleen soms vergt bepaalde dingen teveel van jezelf. Qua verwachtingen dat je denkt dat een ander van je verwacht. Je kiest nu eindelijk voor jezelf en dat heb je verdiend. Zo te lezen was het meteen n opgeluchte gevoel dus JUST GO FOR IT! Volg je gevoel en vertrouw op jezelf. Elke wegen heeft voordelen en nadelen en risico maar bekijkt het altijd positief. Het komt weer goed. Want eindelijk kies je voor jezelf. En je zult wat ‘vrijer’ voelen en zul je alleen dingen willen doen die je leuk vindt en niet omdat het moet. Gezondheid is het allerbelangrijkste. Ik zit er ook aan te denken om te gaan hardlopen. Eens moet n beginnetje zijn. Al loop ik als n malle als n bouwvakker maar toch extra zetje kan geen kwaad. Anyway, heel veel plezier met wat je gaat doen, ZOLANG JIJ MAAR GELUKKIG VAN WORDT!

 3. Tessa

  Goede beslissing lieverd! Ik zit dit jaar in exact hetzelfde schuitje en heb al dagen thuis moeten zitten omdat ik volgens de huisarts een burnout heb, en nog wil ik er niet aan toe geven, dus ik weet maar al te goed hoe moeilijk die stap kan zijn! Ooit hoop ik ook de mogelijkheid te hebben om drie dagen te werken.
  So, you go girl!
  Ennuh, een topmoeder, -vriendin en -partner ben je sowieso al! Xxx

 4. Wat goed dat je voor jezelf kiest! Ik ben een aantal jaar geleden ook naar drie dagen gegaan. (Toen deed ik een hbo studie naast mijn werk.) Daarna werd ik zwanger en heb ik het zo gelaten. Het is het beste wat ik ooit heb gedaan. Iets minder geld, maar echt veel meer levenskwaliteit als je het mij vraagt. En dat laatste is wat mij betreft ook veel belangrijker. Ik heb twee dagen per week dat ik lekker in huis bezig kan zijn, waarin ik kan stilstaan bij de kleine dingen samen met mijn zoontje. Echt heerlijk! Ik hoop dat je je snel wat beter voelt.

 5. Peter

  Mo wat een mooi en herkenbaar verhaal. Ik vond het ook een hele stap om van fulltime werken naar 4 en nu 3 keer per week te gaan. Maar ik had het door persoonlijke omstandigheden ook nodig en het is een van de beste beslissingen die ik ooit heb gemaakt. Gezondheid en geluk gaat voor. En wat goed van fat sporten. Denk dat je dat goed zal doen. Even wat afleiding en lekker bezig zijn. Je gaat beter in je vel zitten en daarbij gelukkiger worden. Veel succes. Je kan het. X

 6. Hoi Monica,
  Wat gaaf dat je zo open bent. Ik ben van mening dat werk veel te belangrijk is in deze maatschappij, wat niet zo zou moeten zijn. Je werkt om te leven en je leeft niet om te werken. Ik vind het dus dapper en super dat je hiervoor kiest. Fijn dat schrijven een uitlaatklep is, ik heb dat zelf ook. Ik ben ook zeker geen hoogvlieger in de maatschappij, maar ieder draagt zijn steentje bij op zijn manier toch? Je bent ook een blogger, en in die zin doe je ook iets goeds voor de maatschappij.
  Liefs,
  Monique

 7. Dit is zo fijn om te lezen !!
  Geld is inderdaad niet het aller belangrijkste , je gezondheid staat op nummer 1 .
  Je bent een super leuke blogger ( innerlijk als uiterlijk )
  En ik was super blij toen je op men blog begon te lezen . bedankt daarvoor !
  Zorg goed voor jezelf ! JE KAN HET โ™ฅ

  Kusjes X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.