15 Comments

 1. jasmijntea

  Hi Moo,
  Zo grappig als ik dit lees, ik kreeg er flashback van. Alles wat je hier beschreef..I’ve been there, done that. Maar geloof me, soms heb ik nog steeds last van ‘terugval’..net geen burnout…o wee als ik dat weer krijg, dan gaat mijn belletje sneller en op tijd rinkelen en zeg ik tegen mezelf ‘HO…EVEN…GIRL!’

  Het is een periode van opstaan en doorgaan. Alleen soms denk je…’waarvoor, voor wie, of.. wat heeft t voor zin’… Geloof me… ooit op een dag, kom je eruit die ‘draaimolen’.. Hoe dan…

  Alles heeft tijd nodig.. herontdekken wie je bent, praten, praten en praten. Ook ik heb n korte periode genomen om met m psychotherapeut te praten. Geholpen? Een beetje.. uiteindelijk ben jij diegene die het zelf moet doen, niet hij of zij of je geliefdes en kinderen. JIJ moet er zijn, JIJ moet keuze gaan maken met ‘WAT WIL JE NOU ECHT’…

  Juist daarom heb je deze rotte-appels-periode nodig om te ontdekken wie je bent en wat je het liefst wilt. Uiteindelijk, naarmate je ‘ouder’ wordt, ga je vanzelf merken wat je echt werkelijk belangrijk vindt. En al die kleine mini dingetjes doen er niets meer toe.

  Gezondheid gaat voor alles. Je ‘negatieve’ geestelijke mindset neemt als de war je lichaam over. Kijk daar me uit. Je gedachtenkracht is zo sterk, sterker dan je denkt.

  Lieve Moo,
  Jij moet eerst weer leren om van jezelf te houden, jezelf waarderen zoals je bent en jezelf ACCEPTEREN zoals je bent. En niemand eist van jou dat je perfect moet zijn. Behalve jij zelf. Dus neemt de tijd om deze fase te accepteren en aan te nemen maar neemt iedere dag een stukje eigen-liefde vooe jezelf. Op die manier herontdek je jezelf weer. Houden van jezelf is het allermoeilijkste begin.

  ‘Louise L. HAY’ is echt een aanrader. Je kunt je leven helen. Beste boek ooit!

  Liefst! Heel veeel liefde en sterkte. Je kan het nog steeds!!!

 2. Elise

  Heel moedig dat je hier zo openlijk over schrijft ! Ik denk dat er veel mensen – mezelf inclusief – zich kunnen herkennen in deze patronen.. Ergens is het ook een ‘opluchting’ om te horen/lezen dat je niet alleen bent , en zoals je zegt, denken dat je zelf ‘craycray’ aan het worden bent.
  Bedankt om hierover te schrijven 🙂

 3. Je bent zeker niet alleen en je wordt niet gek. Mijn man zit er net als jij ook zo doorheen en inmiddels ook al even thuis. Gelukkig kun je goed met je psycholoog praten en ik hoop dat je je snel beter voelt. Neem er ook de tijd voor om het “goed” te doen ipv weer te snel te veel te willen, daar heeft niemand wat aan en uiteindelijk heb je er jezelf mee. Wat mij door een emotioneel lastige tijd hielp was om me te realiseren dat ik nu een nieuwe kant van mezelf leer kennen die er ook mag zijn en dat je er sterker uit komt. Sterkte lieve Monica! Liefs
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn week in outfitsMy Profile

 4. Sharity

  Dit voelt echt super herkenbaar, dat je je op het ene moment gewoon klote kan voelen en wil huilen, zonder enige reden. Soms sta je ook op en kan ik wel janken. Andere moment voel ik me prima en denk ik “Ah joh niks aan de hand”. Ik vind het echt onwijs lastig en weet ook niet wat ik er mee moet. Vooral omdat mijn ouders maar zeggen dat ik gewoon door moet gaan.

  • Ja lastig he? Voor mijn ouders is het ook moeilijk te begrijpen. Ik weet niet hoe oud je bent maar als je echt denk dat je er misschien met iemand over moet praten dan zou ik dat wel gewoon doen. Je kan ook naar de huisarts en daar om advies vragen. Sterkte 😘😘

 5. Oh dit is ZO herkenbaar! Wat super goed dat je hierover schrijft. Ik ben sinds deze week ook thuis met dezelfde klachten, ik kreeg echt een mental breakdown en kon alleen maar huilen. Zit echt in een achtbaan van emoties en het is zo raar… Het ene moment voel ik me heel blij en het andere moment heel angstig en depri. Ik heb eigenlijk nooit dat ik wakker wordt en denk “wow ik kan er weer tegenaan!” en inderdaad die constante stress in je hoofd die je niet uit kunt zetten. Ik moet dit, ik moet dat moet zus en moet zo maar ondertussen komt er niks uit je handen 🙁 Ik blijf je zeker volgen! Sterkte X
  Marjoleine onlangs geplaatst…Wees lief voor jezelfMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.