Nu het de laatste tijd zo warm is buiten vind ik het toch moeilijk om steeds weer te bedenken wat we moeten eten. Ik heb weinig trek maar er moet natuurlijk wel wat op tafel. Salades hebben dan ook nu de voorkeur en deze keer maakte ik een witlof salade. Lekker fris met een zachte zoet/zure bite, perfect voor deze warme zomeravonden. Je kan het eten als bijgerecht voor bijvoorbeeld bij de BBQ maar hij is ook erg geschikt als hoofdgerecht. Buiten het feit om dat hij heerlijk is, is het ook nog eens binnen no time klaar.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 eieren
– 5 stronkjes witlof
– 2 appels
– gerookte kip reepjes (of ham)
– halve citroen
– mayonaise
– olijfolie
– bieslook
– blokjes jonge kaas
– peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
– Kook de eieren hard. Spoel daarna meteen koud en snijd ze in blokjes.
– Was de witlof en snijd de harde onderkant eraf. Dan snijd je de witlof 1 keer door de lengte en daarna in reepjes.
– Maakt de appel schoon, snijd in blokjes. Doe alles (de witlof, kip, appel, kaas en ei) in een grote schaal en besprenkel het geheel met citroensap.
– Maak de salade op smaak met wat olijfolie, mayonaise, bieslook en wat peper en zout.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer food inspiratie? Klik hier voor mijn recept voor een heerlijke Surinaamse bami.
Mim
Oohh, dat klinkt goed! Ik ga ‘m zeker een keer uitproberen!
Monica
Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind XX